RAFA NADAL ACADEMY BY MOVISTAR

Rafa Nadal Academy by Movistar, som ligger i Manacor (Mallorca), skapades 2016 med målet att bli ett riktmärke och centrum inom tennisvärlden på den internationella nivån. Med den drivande kraften av idrottaren Rafa Nadal, för Akademin sammans tennis och utbildning, som syftar till att säkerställa att eleverna kan följa en karriär i tennis utan att försumma sina akademiska studier. Den arkitektoniska projektet består utav mer än 24.000 m2 och en rad imponerande anläggningar som finns runtom i hela studentbostäderna, skolan, hotellet, idrottsplanerna, omklädningsrum, baren, kliniken och grönområdena.

PROJEKTDETALJER

NamnRafa Nadal Academy by Movistar
Arkitekt / DesignerDavid Iglesias
PlatsCrta. Cales de Mallorca s / n, km 1,2. Torre dels Enagistes, Manacor 07500, Balearerna
ByggherreManacor Sports Centre
ByggföretagDragados och Melchor MASCARÓ
ÖppningsdatumJuni 2016
FotografierFernando Alda
Total yta av projektet24.000 m2 byggt på området
dekton-rafa-nadal-academy

David Iglesias, arkitekten bakom Rafa Nadal Academy: "Utgångspunkten för detta projekt var att bygga en utbildningsakademi och samtidigt skapa en byggnad för användning av folket i staden och för hela Mallorca. Därför kom slutresultatet att bestå av ett mycket definierat område, särskilt för barn, och ett ytterligare, där tvärtom människor kan cirkulera helt fritt.

ANVÄNDINGSOMRÅDEN

ANVÄNDINGSOMRÅDENTrappor, väggkakel, golv och fasaderANVÄNDINGSOMRÅDENfasader
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALDekton® by Cosentino
FÄRGStratoFÄRGSkräddarsydd Dekton® Blå
TJOCKLEK8, 12 och 20 mmTJOCKLEK12 mm
KVANTITET27.219 m2KVANTITET445 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENväggkakel och golvANVÄNDINGSOMRÅDENväggkakel och bänkskivor
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALDekton® by Cosentino
FÄRGAlbaFÄRGSirius
TJOCKLEK8 och 12 mmTJOCKLEK8, 12 och 20 mm
KVANTITET5.318 m2KVANTITET141 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENgolvlister, väggkakel och golvväggkakel, golv och fasaderväggkakel
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALDekton® by Cosentino
FÄRGKorusFÄRGSpectra
TJOCKLEK8 och 12 mmTJOCKLEK8 och 12 mm
KVANTITET2.229 m2KVANTITET78 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENgolv och simbassängerANVÄNDINGSOMRÅDENsimbassänger och bänkskivor
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALDekton® by Cosentino
FÄRGKeonFÄRGDomoos
TJOCKLEK8, 12 och 20 mmTJOCKLEK8 och 12 mm
KVANTITET2.174 m2KVANTITET40 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENgolv, väggkakel, duschkar och spaANVÄNDINGSOMRÅDENduschkar
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALSilestone® av Cosentino
FÄRGTriliumFÄRGBlanco Zeus Suede
TJOCKLEK8 och 12 mmKVANTITET136 unidades
KVANTITET1.279 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENfasader och väggkakelANVÄNDINGSOMRÅDENtvättställ Elegance
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALSilestone® av Cosentino
FÄRGZenithFÄRGSkräddarsydd Dekton® Blå
TJOCKLEK8, 12 och 20 mmKVANTITET110 encimeras
KVANTITET1.538 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENväggkakel och golvANVÄNDINGSOMRÅDENbänkskivor
MATERIALDekton® by CosentinoMATERIALSilestone® av Cosentino
FÄRGVentusFÄRGVerde Fun och Marina Stellar
TJOCKLEK8 och 12 mmKVANTITET4 encimeras
KVANTITET468 m2
ANVÄNDINGSOMRÅDENduschkar
MATERIALSilestone® av Cosentino
FÄRGGris Expo
KVANTITET3 platos de ducha

Följaktligen är de två byggnaderna som utgör det slutliga projektet relativt multifunktionella, var och en med sina egna egenskaper och säkerhetsnivå. De är helt sammankopplade på ett sådant sätt som möter den bakomliggande tanken".

Rafa Nadal Academy har blivit ett riktig referenscase för Dekton® och Silestone®s produkter. Cosentinokoncernen har utrustat akademin med mer än 40.000 m2 Dekton® av alla tjocklekar och för olika typer av användning, såsom kakel, golv, bänkskivor, trappor eller golvlister, med särskild tonvikt på dess användning i fasaderna på de två viktigaste byggnaderna i komplexet, pooler och spa-avdelningen.

Silestone® visas upp i de 130 duschkar i Blanco Zeus färg med en matt finish. Samma ton och struktur valdes också för mer än 100 badrumsbänkskivor, som innehåller handfatet "Elegance" från Cosentino Bath Collection.

dekton-rafa-nadal-academy

DEKTON® SPECIALANPASSAD FASAD

Fasaden på Rafa Nadal Academy består huvudsakligen av Dekton® och glas. Kvaliten på Dekton®, såsom dess höga motståndskraft mot ultraviolett strålning, dess motståndskraft mot frost och upptining, dess färgstabilitet och hög fläckbeständighet är viktiga egenskaper för användning vid sådana yttre fasader. Också av betydelse är dess enkla montering, tack vare den exakta beskaffenheten av materialet; finns det en utmärkt enkel sammansmältning mellan CAT1 Wandegar systemet, som används i placeringens förfarande, och Dekton®-bitarna. Resultatet är visuellt spektakulärt.

"Det bästa med DEKTON® FÖR ARKITEKTERNA: DESS FORMAT"

David Iglesias, Arkitekt: "Det bästa med Dekton® är något som vi arkitekter verkligen gillar: dess format. Den tillåter dig att spela med stora dimensioner och med olika former av inkvartering. Det är mycket lätt att arbeta med Dekton® och resultatet är perfektion".

rafa-nadal-academy

DEKTON: GOLVBELÄGGNING FÖR VÅTA OCH TORRA UTRYMMEN

Det stora formatet hos Dekton®s delar tillät skapandet av vackra trottoarer och tillämpningar av kvalitet och skönhet i nästan alla miljöer som omfattas av projektet. Ur en funktionell synvinkel, dess hårdhet, motståndskraft mot nötning och dess lätta dagliga underhåll, gör det till den perfekta produkten för denna typ av användning, både inomhus och utomhus.

Vad mera är användningen av anti-slip greppsteknik som ger materialet en högre grad av säkerhet, för att förebygga eventuella olyckor i områden med regelbunden användning, särskilt i de där vatten är en extra funktion, vilket är fallet med inomhus- och utomhuspooler eller imponerande spaanläggningar som utgör en del av projektet.

Tack vare sin höga motståndskraft mot hydrolys och därmed dess utmärkta prestanda i kontakt med vatten, är Dekton® ett idealiskt material för att ge form åt alla funktioner i poolen, såsom kanten med detaljer, de yttre och inre beläggningar och sanitära anläggningar .

I detta avseende är det också den perfekta produkten för att täcka hela spat; på detta område, är golvet uniformt med resten av funktionerna (pool, duschar, väggkakel och bastu), eftersom de alla en del av en enda design, uppnått av en enda färg ifrån Dekton® .

Känslan av enhet och amplitud är anmärkningsvärd. Dektons sammansättning och estetik kan inte förändras, även i kontinuerligt fuktiga eller våta miljöer, vilket garanterar dess hållbarhet.

rafa-nadal-academy

TRAPPSTEG I ETT ENDA STYCKE

Trapporna utgör en del av det kontinuerliga golvet hos byggnaden och utsätts för hög belastning varje dag.

Dekton® är den perfekta ytan för områden med hög frekvens- den är slitstarka tack vare sin hårdhet och höga nötningsbeständighet. En annan stor fördel som erbjuds från Dekton® - och en som har varit mycket uppskattad för detta projekt - är det faktum att stegen kan tillverkas i ett stycke, utan att behöva skapa fogar mellan dem.

COSENTINOKONCERNEN erhöll 2016 Environmental Product Declaration (EPD) med livscykelanalys av Dekton®.
Att erhålla detta från en extern organisation, stöder medverkan av företaget för att förbättra effektiviteten i förbrukningen av råvaror
och energi, samt minskar avfallsproduktionen.

DEKTON®: VÄGGKAKEL

Alla väggbeklädnader, skapade av stora bitar av Dekton®, är viktiga delar i den slutliga stora helhetsdesignen. Planheten hos produkten kan uppskattas även i sitt 8 mm-format för vertikal installation, och den resulterande likformigheten är slående både ur en arkitektonisk och en estetisk synvinkel. Denna miljö belyser hur stora format i Dekton® underlättar anpassning till kreativitet och mångsidighet för alla arkitektoniska projekt.

Hela väggar utav Dekton® kan ses i bruk i omklädningsrummet, spat, simhallen, restaurangen, badrummen och sovrummen, båda i studentbostäderna samt på hotellet. En harmonisk atmosfär och spektakulära visuella effekter går hand i hand tillsammans med exempel på hygien tack vare den kraftiga minskningen av antalet skarvar mellan bitarna.

rafa-nadal-academy

DUSCHUTRYMMEN

Dekton® är perfekt för alla badrumsbeläggningar tack vare dess utmärkta vattenresistenta egenskaper. Tack vare dess höga motståndskraft mot hydrolys, innebär detta att materialet inte förändras om den är i kontakt med vätskor under längre tidsperioder.

Detta faktum, som garanterar hållbarheten hos materialet, i kombination med det enkla dagliga underhållet har gjort detta till det perfekta valet för att täcka alla duschar i spat och de som finns i omklädningsrummen och studentbostäderna.

rafa-nadal-academy

ANPASSADE FÄRGER

För detta projekt har två anpassade nyanser av Dekton® skapats: en intensiv blå som fungerar som ett kännetecken för akademin och dess önskade image, tack vare dess användning på fasaden, och en mjuk vit ton (Alba) som är kännetecknad av sin finess och som täcker ett stort antal av väggarna i byggnaden.

SILESTONE® KADOR SUITE DUSCHKAR

För badrummen i studentbostäderna har över 130 duschkar med Silestone® kvartsyta skapats. Den modell som valts tack vare dess attraktiva och eleganta design, var Kador-serien från Cosentino Bath Collection. Renheten av färgen Blanco Zeus och sensualitet i Silestone®s mockayta ger en effekt som är utöver det vanliga både estetiskt och visuellt.

Säkerhetsaspekten är avgörande i denna typ av användning. Denna aspekt är helt uppfyllda av Silestone®s duschkar, som har en etablerad låg glidrisk, som möter den strikta tyska standarden DIN 51097: 1992. Dess låga porositet och minimala underhållsbehov gör Silestone® till den perfekta produkten för denna typ av användning, där vatten och andra produkter för personlig hygien spelar in.

rafa-nadal-academy

SILESTONE® BADRUMSBÄNKSKIVOR MED INTEGRERAT TVÄTTSTÄLL

Möjligheterna till format och storlek som erbjuds av Silestone® i hela sin badrumskollektion har möjliggjort skapandet av över 100 anpassade badrumsbänkskivor för studentbostäderna. För att kunna fortsätta att erbjuda känslan av enighet som präglar hela projektet har bänkskivor skapats med integrerade tvättställ från Cosentino Bath Collection.

Elegance-modellen och dess enastående design, med sina raka, mycket definierade linjer, ger utrymmet en unik skönhet. Bänkskivor med integrerade tvättställ ger design, stil och högpresterande funktioner från Silestone® med hårdhet, hög beständighet mot missfärgningar och repor samt låg vätskeabsorption.

"DEKTON OCH SILESTONE, TVÅ PERFEKTA LÖSNINGAR FÖR ETT
PERFEKT PROJEKT"